Schleich 42305. Jättevulkan med T -Rex.Herregud EU-valet 2019
Schleich 42389 Reitschule mit Reiterinnen u. P-Ridande skola med ryttare
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

Schleich 97433 Kalender för vilda liv 2017 23 min
Scania Evo 6 Biltransport - Eddie Stobarat, Oxford Fordonsmodellllerl 1 76
Schleich Cavallo Club 42415 Roulotte per Segretto Club -Treffen Novfra 65533;65533; 2018
Den turbulenta bomarknaden
Schleich Eldrador slåss Arena Castle Great Knight äventyr 42273 Brand Ny uppsättning
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

SCHLEICH FOX röd FOX FOX KIT NY I FACTORY PLASTIC

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

Schleich Horse Club Riding Center med accessoarer Set 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

SCHLEICH NATURSÄTTNING AV 3 -OLIKA FIGURER

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

Schleich Riding School with Riders SC42389

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

Santa Fe H.O. sovvagn -6 85'10 fodrade Stream Budd 4e42fvaph83634-Ny stil

Santa Fe Budd Stream fodrade 85'10 -6 sovvagn H.O.
SCHLEICH VITT TIGER 14382 TIGRESS CUB OCH CUB SET AV 4 NY 5 tim
SCANIA S HÖGRE CS20H TRACTEUR SOLO WSI 1 50 REF 01 -2689
Schlmer går alltid - Skriket på Komische Pkonstyspiel SbilCE VITESSE VW BEETLE HERBIE STÄNGD SUNROEF 1 43 LTD EDT I URSPRUNGSlåda
Schoenhut 25 Key Traditional Spinet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer