O -Gage - MTH - North Pole Operations Action Bil EU-valet 2019
O Gage MTH 20 -3299 -1E K -4S Locomotive Engine Tender 4 -6 -2 PRR 3768 Prödo Ljud
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

O KIT Harrizon's Hardware 23 min
NZG 668 01 Liebherr Lrb255 Pile Driver Freytag
Den turbulenta bomarknaden
O skala Lionel 6 -18504 Frisco GP -7 Diesel Locomotive - FF
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

O skala On30 Steam Tractor Logging Diorama - Egen vävd, handtillverkad

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

O Steel Reefer, ARR 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

Oakland 1 43 1936 Ford Coupe Handgjort vit Metal modellllerler bil

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

Oändliga Mercs Sbilface och Cordelia, legosoldater Team Corvus Belli Tag

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

1 TAMIYA NYA 350 kryssaren japan Kit modellllerlerl MIKUMA lätta här Den 4e42fxxlo21280-Ny stil

NYA TAMIYA 1  350 Den här lätta kryssaren MIKUMA modellllerlerl Kit japan
Öar 1 43 JGSDF typ 10 Tank Färdig produktmodellllerl EMS W genomskinligt fall 5 tim
NZG Camion semi -remorque MERCEDES boite 1 43 r 65533;65533; f 313
Obeier 55cm Realistisk handgjord Doll Girl Newborn livlike Vinyl Alive Reborn Dol NZG NZG8591 ASFALTATRICE VOGELE 2100 -3i NY VERSION 1 50 modellllerLINO DIE CAST
Obästeämd 1 3 preferi

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer